Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu z białą kiełbasą.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
biała kiełbasa 3 cienkie laski
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
kminek 1 opakowanie
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżeczka
mięta 6 listków
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu z białą kiełbasą.

Schab ładnie pokroić, lekko rozbić tłuczkiem, spruszyć pieprzem, solą, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Kiełbaski obrać, posmarować musztardą i zrolować. Obwiązać nicią. Oprószyć papryką i kminkiem. Przełożyć do naczynia do zapiekania, można skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piec 30 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez ponad godzinę .Można przyozdobić listkami mięty.Na zimno najlepsza!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 09.01.2011 15:12
smacznego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak