Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórek korniszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szkl
sól 2 łyżki
woda 7 szkl
cukier 4-5 łyżek
ziele angielskie
pieprz ziarenka
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
koperek
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórek korniszony

Ugotować zalewę z wody, octu, cukru, soli dodając także: liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Do wyparzonych słoików wkładamy na spód parę plasterków marchewki, gorczycę, czosnek i koper a na to ogórki ( jak najmniejsze ). Zalewamy zalewą i pasteryzujemy około 10 minut ( nie dłużej, gdyż będą miękkie ). Można zrezygnować z pasteryzacji. Wystarczy zalać wrzątkiem i odwrócić denkiem w dół. Po ostygnięciu wynosimy do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzycho2 04.05.2011 11:02
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak