Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
włoszczyzna 1 pęczek
skórka z wędzonego boczku
rozmaryn 3 gałązki
śmietana 200 ml
żółtko jajek 2 sztuki
masło 5 dkg
skórka z dwóch cytryn
skwarki z boczku
gałka muszkatołowa
ziemniaki
imbir świeży 1 łyżeczka
bulion 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z ziołami

Do garnka wlać wodę, dodać ziemniaki i włoszczyznę, skórkę z boczku, kostki bulionowe, imbir i rozmaryn. Gotować, aż ziemniaki będą miekkie. Przecedzić zupę do innego garnka, wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Całosć przestudzić, dodać śmietanę, żółtka i masło, zmiksować. Krem zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przyozdobić kleksem śmietany, skórką cytryny i boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.09.2011 14:56
rewelacyjna!
RenataZ-et 17.01.2011 16:04
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak