Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
papryka 3 szt
natka pietruszki 1 szt
cebula 5 szt
pomidor 6 szt
koper świeży
seler 1 szt
Czosnek suszony Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

główkę kapusty umyć, pokroić i zagotować w nieosolonej wodzie. Paprykę sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w paseczki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Seler obrać i pokroić w kostkę. Gdy kapusta zmięknie, dodać cebulę, pietruszkę, seler, paprykę, na końcu wrzucić pomidory. Po 10 minutach gotować pod przykryciem, dopóki wszystkie warzywa nie zmiękną. doprawić pieprzem, bazylią i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 18.01.2011 10:00
latwo sie robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak