Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk inaczej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 80 dag
jabłka 4 szt
cebula 4 szt
masło 2 łyżki
pomidory 5 szt
ogórki kiszone 3 szt
sok z cytryny do smaku
koperek 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk inaczej

Jabłka i cebulę obrać, pokroić na kawałki, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować do miękkości, zmiksować. Buraki ugotować w łupinach, ostudzić. następnie obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce. Utarte buraki zalać przecierem z cebuli i jabłek, zagotować i odstawić. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i ogórki, masło, koperek, przyprawić do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.01.2014 16:44
Ciekawe połączenie z jabłkami.
Adam/ZUB3R 04.05.2013 22:31
lubię barszcz
Motorek 24.01.2013 09:41
takiego barszczyku nigdy nie jadłem, ciekawe jak smakuje
Katarzyna59 16.11.2012 16:39
smaczne
adam1f 01.01.2012 20:09
dobre
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:14
super ten barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak