Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rorada wieprzowa pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płat słoniny 50 dag
mięso z szynki 70 dag
wołowina 30 dag
boczek 20 dag
wątróbki z kurczaka 30 dag
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
smalec 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rorada wieprzowa pieczona

Mięso z szynki rozbić na płat, nieco mniejszy niż wymiary słoniny, ułożyć na słoninie. Cebulę posiekać, podrumienić na smalcu, dodać wątróbki i dusić przez 10 minut. Mięso wołowe i boczek, pokroić na kawałki i razem z wątróbką przepuścić dwukrotnie przez maszynkę. Otrzymaną masę wymieszać z jajkami, bułką tartą, rozgniecionym czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić mięso. Z nadzienia uformować wałek, ułożyć na płacie mięsa i zwinąć razem ze słoniną w rulon. Obwiązać nitką, powierzchnię natrzeć solą i pieprzem, owinąć folią aluminiowa. Ułożyć w brytfannie i piec około 1 godz w temp około 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.05.2012 10:54
super
Mariusz10 14.04.2011 23:32
lubię takie mięsko
ElizaT 21.01.2011 01:58
pycha
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak