Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w rulonach szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 8 platrów
ziemniaki 3 sztuki
cebulki szalotki 1 mały słoik
rzodkiewka 1 pęczek
ogóki konserwowe 4 sztuki
oliwki nadziewane papryką 1 słoiczek
gęsty majonez 2 szklanki
sok z cytryny
cukier szczypta
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w rulonach szynki

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórek i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki i ogórki posiekać. Czosnek zmiażdżyć w prasce. W osobnym naczyniu majonez połączyć z czosnkiem, przyprawić do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, a także solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę. Do salaterki włożyć pokrojone warzywa, dodać cebulki szalotki i nadziewane oliwki. Zalać sosem majonezowym i wymieszać. Na każdym plastrze szynki położyć porcję sałatki, zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 26.09.2011 22:28
faktycznie, pomysłowe i zapewne bardzo smaczne
RenataZ-et 15.01.2011 12:27
Bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak