Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica bez tłuszczu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
woda 2 łyzki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica bez tłuszczu

Jajka wybić do garnuszka, dodać sól i wodę, wymieszać widelcem. Masę jajeczna wlać do niewielkiego naczynia żaroodpornego lub porcelanowego, ustawić na rondlu z wrzącą wodą, przykryć pokrywką. Podgrzewać, mieszając kilkakrotnie. Gotową jajecznicę wyłożyć na talerzyk, posypać szczypiorkiem, podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.09.2012 13:46
smaczne
olkaaa 09.07.2012 08:37
super przepis
wojr63 15.03.2012 16:59
dobry pomysł
ewaa 01.06.2011 20:49
cos lekkiego i pysznego:) super
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:15
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak