Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w panierce z pokruszonych chipsów.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 5 płatów
jajko 3 sztuki
chipsy 1 duże opakowanie
oliwa 1 szklanka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w panierce z pokruszonych chipsów.

Filety opłukać, rozbić. Przygotować panierkę: skruszyć całe opakowanie chipsów pikantnych paprykowych. Jajka rozbić dodać do nich przyprawy. Filety obtoczyć jajkiem a nastepnie skruszonymi chipsami. Smażyć na małym ogniu. Pyhota...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 11.04.2011 10:10
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
angelika14 22.03.2011 16:18
palce lizać
satysfakcjakuchenna 08.01.2011 13:03
ale ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak