Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonych buraczków z cebulą dymką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
ogórki kiszone 5 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
groszek konserwowy 1 puszka
jogurt naturalny 6 łyżek
musztarda 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonych buraczków z cebulą dymką

Buraczki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać. Następnie buraki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Włożyć do miski, dodać odsączony z zalewy groszek, drobno posiekaną cebulkę dymkę wraz ze szczypiorem. Połączyć z jogurtem wymieszanym z musztardą, przyprawić do smaku. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 13.01.2011 00:18
koniecznie wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak