Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w kokosowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 0,5 kg
czosnek ząbki 1 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 20 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mleczko kokosowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w kokosowym sosie

Rybę pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W garnuszku zmieszać mleczko kokosowe z curry i rozmiażdżonym czosnkiem. Polać tym rybę i doprowadzić do wrzenia. Dołożyć pokrojone na połówki pomidory i gotować na małym ogniu kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.01.2014 17:19
Ciekawy pomysł na mintaja.
Motorek 27.04.2012 09:35
pycha
ewaa 19.12.2011 19:56
brzmi apetycznie
Iwona51
Iwona51 18.01.2011 00:38
ciekawy pomysł, aż spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak