Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z ciecierzycą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
wrzątek 2 szklanki
ciecierzyca 1 puszka
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z ciecierzycą

W 2 szklankach gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową- otrzymanym bulionem zalewamy kuskus i odstawiamy na kilka minut pod przykryciem.
Napęczniały kuskus rozdrabniamy widelcem, dodajemy ciecierzycę.
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie, a następnie dodajemy do kuskusa i ciecierzycy.
Wszystko mieszamy i przyprawiamy.
Danie możemy jeść na zimno jak i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.03.2012 09:18
extra
joanna77 20.01.2012 21:12
super
kuklik 14.11.2011 17:53
ciekawy zestaw
zdzislawa2 20.10.2011 18:18
super
AgaS10 19.09.2011 09:17
kuskus bardzo lubię:)
Neetka90 07.09.2011 15:45
ciekawie brzmi. i ciekawe jak smakuje :)
Grazyna0211 23.08.2011 14:17
zapowiada się bardzo smacznie
Iwona45 25.07.2011 16:14
ciekawe
Angelika10 23.06.2011 22:43
Tego jeszcze nie jadłam.
Iwona45 05.06.2011 08:38
fajne
jeta72 16.04.2011 21:10
pychotka!!!
agata1722
agata1722 12.04.2011 12:20
poproszę o dokładkę
marta1371 07.04.2011 17:55
muszę to zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak