Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
koperek 1 pęczek
pietruszka zielona 2 łyżki
słonina 10 dag
cebula 1 szt.
mąka 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem

Kapustę umyć i poszatkować. Następnie przełożyć do garnka z wodą
(tak aby kapusta była w niej zanurzona). Gotować do miękkości, odcedzić.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczki słoninkę, po czym wrzucić do niej drobno posiekaną cebulkę. Mąkę zatrzepać na tłuszczu z cebulką, następnie dodać to do garnka z kapustą. Przyprawić całość do smaku pieprzem, przyprawą Maggi i Vegetą (uważać, aby nie przesolić!).
Na koniec dorzucić drobno posiekany koperek wraz z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 14.01.2011 14:21
taką kapustkę lubię
Katarzyna/kate1980 08.01.2011 14:23
super
Misiek1 08.01.2011 13:13
fajny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak