Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na słodko-kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
marchewka 3 sztuki
pory 2 sztuki
cebula
rodzynki 10 dag
orzeszki ziemne do smaku
rosół drobiowy 2 szklanki
margaryna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko-kwaśno

Cebulę obrąć i pokroić w kostkę. Do rondelka dodać margarynę i zeszklić cebulę. Dodać suchy ryż i smażyć około 1 minutę. Po tym czasie wlać rosół i gotować na małym ogniu około 20-25 minut. Marchewki i pory umyć, obrać i pokroić w cienkie słupki. Po 10 minutach gotowania się ryżu dodać marchewki, a po 5 minutach pory. Rodzynki wymieszać z orzechami i wsypać do gotującego się ryżu. Przed podaniem doprawić solą, pieprzem i imbirem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak