Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka zawijane w boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
boczek wędzony 15 plastrów
sól, pieprz
musztarda 3 łyżki
miód 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka zawijane w boczku

Pierś z kurczaka osuszyć i pokroić ( z podwójnej piersi 4) - następnie natrzeć sola i pieprzem, zawinąć w plaster boczku. Potem zapiąć wykałaczką i układać na blasze posmarowanej tłuszczem. Piec w temp 180 stopni 30 minut. Z musztardy i miodu zrobić gładką marynatę i posmarować nią roladki po 10 minutach pieczenia. Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 08.08.2011 11:00
Bardzo lubię takie mięsko.
magdalea 27.06.2011 19:31
muszą być pyszne::)
Kate131 10.01.2011 21:44
pycha
banditka 10.01.2011 20:57
Dodaje zdjęcie jednej samotnej roladki, bo cala blacha poszła ;P na imprezie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak