Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki 4
masło 4 łyżki
czosnek ząbki 8
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: bułki zapiekane

do miekkiego masła wciskamy obrany czosnek, dodajemy zioła prowansaliski i ok pół łyzeczki soli, dajemy sporo wg uznania pieprzu i dokladnie mieszamy. Bułki przekrawamy na połowki i wyjmujemy z nich ośródke (będą bardziej chrupkie) i smarujemy je przygotowanym masłem. Przez ok 10-15 minut zapiekamy je w piekraniku w temp 200*. Rewelacyjnie samkują same albo jako dodatek do sałatek - świetny sposb na twarde i czerstwe bułki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 25.06.2012 09:53
smaczne
Andysz 03.05.2012 12:16
ooo fajne;)
Kate131 10.01.2011 08:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak