Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe Giewont

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
oscypki 2 sztuki
masło 10 dkg
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe Giewont

Kotlety cienko rozbić, oprószyć kucharkiem. Oscypki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Masło połączyć z 3/4 startego sera, najlepiej ugniatając masło i ser za pomocą łyżki. Farsz podzielić na 4 części, rozsmarować na płatkach mięsa. Zwinąć w roladki. Obtoczyć w mące, jaku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przed podaniem posypać odłożonym oscypkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.08.2011 00:44
To coś dla mnie! :)
RenataZ-et 16.01.2011 12:07
Z oscypkiem jeszcze nie jadłam. Muszę kupić i spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak