Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek czosnkowo-ziołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3-6 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
sól do smaku
masło 0.25-0.5 kostki
bułka 1 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek czosnkowo-ziołowy

Pokroić bułkę na małe kromeczki.
Czosnek (ilość ząbków wg uznania) przecisnąć przez praskę, posolić do smaku, połączyć z masłem i ziołami. Po kolei smarować każdą kromkę bułki. Zawinąć dokładnie w folię aluminiową.
Piec ok. 30-40 minut na grillu lub nieco krócej w piekarniku.
Jeśli nad grillem będzie mocno czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz można spałaszować tą pyszność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak