Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z rybą w panierce + surówki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 dużych
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
filet z mintaja 1 sztuka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia 2 szklanki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z rybą w panierce + surówki

Ziemniaki obrać pokroić na frytki, wypłukać - jak ociekną dać na rozgrzany olej. Rybę wypłukać - w tym czasie rozbic jajko, posmarować rybę dodać przyprawy i smażyć na wolnym ogniu. Rybę i frytki podajemy z surówkami własnej roboty - ja tutaj kupiłam. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 10.08.2011 18:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak