Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dkg
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
sól do smaku
pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka

Mięso pokroić na małe porcje. Natrzeć solą, pieprzem, czerwoną papryką. Dodać liście laurowe, ziela angielskie i zalać olejem. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Obłożyć żeberka z każdej strony cebulą, przykryć pokrywką, wstawić do lodówki na kilka godzin. Piec w naczyniu żaroodpornym około godziny w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.03.2011 20:28
Pyszne są takie żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak