Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos kabaczkowo-pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 600 g
kabaczek 1,20 kg
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
cukier
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos kabaczkowo-pomidorowy

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać. Kabaczka obrać, usunąć miąższ, pokroić w cieniutkie niteczki, włożyć do garnka z wrzącą i osoloną wodą. Gotować do miękkości, wymieszać z pomidorami i gotować jeszcze kilka minut. Dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 31.03.2011 19:15
super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak