Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z gotowanych jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 szt.
bułka 1 szt.
mleko 3 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
cebula 1 szt.
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 1 szt.
ser żółty 2-3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z gotowanych jajek

Ugotowane jajka obrać, drobno posiekać. Kajzerkę namoczyć w mleku, odstawić na 10 min. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Jajka umieścić w miseczce, dodać do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor.

Osączać na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem (pomidorowym, pieczarkowym, grzybowym, chrzanowym itp.) oraz surówką ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.09.2011 14:36
pyszne
Edyta31 22.07.2011 22:33
pysznie
Sarenka 12.07.2011 18:39
Tez robiew takie kotleciki - sa pyszne!
Aniunia773 24.02.2011 19:55
uwielbiam takie kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak