Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy tort

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 17 dag
cukier 25 dag
jajko 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
masa
jogurt 1\\2 l.
maliny świeże 20 dag
cukier 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy tort

Mikserem ubijamy jajka posypując szczyptą soli, dodajemy cukier , a potem mąkę połączoną z proszkiem . Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy 30 minut. Potem ostudż i przekrój na 3 części . Żelatynę zalej 1\\2 szklanki zimnej wody , rozpuść w kąpieli wodnej i ostudż.Wymieszaj dodając po łyżce masy malinowej , której zrobiliśmy. Pierwszy blat smarujemy masą , potem przykryj drugim i znów posmaruj masą , przykryj trzecim , musisz docisnąć i posmaruj masą cały tort . Napełniamy szprycę jogurtem i dekorujemy torcik a wierzch ozdabiamy malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.10.2012 08:54
ciekawa jestem jak wygląda
babcia
babcia 05.10.2012 08:54
ciekawa jestem jak wygląda
marta34 21.03.2012 09:29
może być super
SyMiki 04.04.2011 21:34
muszę spróbować
ElizaT 03.03.2011 10:22
Szkoda, że zima i nie ma malin teraz.
RenataZ-et 12.01.2011 17:40
Musi pięknie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak