Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z awokado i parmezanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ząbki czosnku 3
parmezan 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z awokado i parmezanem

- Chleb grillujemy z obu stron na złoto i nacieramy czosnkiem.
- Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 06.12.2010 09:12
fajny przepis!
Grażyna13 21.10.2010 11:16
bardzo smakowite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak