Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pałeczki z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 sztuk
płatki kukurydziane 1,5 szklanki
olej 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pałeczki z kurczaka

Mięso umyj i osusz, natrzyj solą. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj połową oleju. Płatki kukurydziane pokrusz w dłoniach i wymieszaj z ostrą papryką. Mięso skrop pozostałym olejem i obtocz w panierce. Ułóż na blasze, przykryj kawałkiem papieru, piecz przez godzinę. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij papier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.02.2012 09:06
dobre
Wacław 09.09.2011 09:52
fajny i smaczny przepis !
Wacław 09.09.2011 09:51
fajny i smaczny przepis !
misia53 23.06.2011 12:14
też tak robię....
bami 22.01.2011 18:35
pyszności! :)
Iwona51
Iwona51 18.12.2010 19:00
bardzo dobre
RenataZ-et 17.12.2010 12:42
Baaardzo chrupiące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak