Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 25 dag
cukier puder 15 dag
jajko 3 szt
migdały 25 dag
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
spirytus 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z migdałami

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, obsuszyć. Jajka ubić z cukrem pudrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, wlać stopione masło, dodać jajka ubite z cukrem pudrem, spirytus, aromat migdałowy i połowę zmielonych migdałów, wyrobić mikserem. Z ciasta formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, w środek każdego ciastka wcisnąć migdał. Ułożyć na przygotowanęj blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35-40 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu polukrowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.11.2013 09:40
chętnie spróbuję
Alex_M 27.09.2013 17:46
pyszne ciasteczka
Iwusia 16.04.2013 23:22
fajnie wyglądają :D a smakować muszą cudnie i ten zapach ... ach ...
Monika193
Monika193 20.01.2011 22:28
dobre;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak