Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w sosie curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z morszczuka 10 szt
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 2 szt
rosół 1,5 szklanka
mleko 0,5 szklanki
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w sosie curry

Masło stopić, dodać 2 łyżki mąki, curry, wymieszać. Rozprowadzić rosołem i gotować przez 10 minut. Następnie dodać mleko, wymieszać, zagotować i odstawić, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Filety otoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posikanego czosnku. Rybę obrumienić z obu stron, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem curry. Włożyć do nagrzanego piekarnika i lekko podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.10.2012 11:00
smaczny
romanrafal
romanrafal 16.06.2012 07:33
smaczny
Wafelek2601 14.07.2011 23:08
super
Margo1 08.01.2011 09:56
lubię ryby i curry a sosik na pewno jest wyśmienity
Sylwia88 08.01.2011 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak