Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta borówkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jagody 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta borówkowa

Masło roztopić i ostudzić. Jajka z 0,5 szklanki cukru ubić, dodać ostudzone masło i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyrobić. Rozwałkować, wylepić przygotowana formę. Ciasto posypać bułką tartą, wsypać borówki, oprószyć pozostałym cukrem. Piec około 45 minut w temp 175 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.11.2013 09:38
muszę zrobić
romanrafal
romanrafal 13.03.2013 14:42
bardzo dobra
anulka69 07.03.2012 10:10
lubię
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak