Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w naleśnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
mąka 1,5 szklanki
grzyby suszone 2 łyżki
kapusta kiszona 25 dkg
cebula 1 szt
ziele angielskie 2 szt
jaja 3 szt
sól i pieprz 1
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
olej do smażenia 1
woda gazowana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w naleśnikach

Kotlety schabowe rozbijamy cienko uważając by nie pociurawić mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Ze szklanki mąki, 1 jaja i wody robimy ciasto na naleśniki - smażymy 4 średniej grubości.
Grzyby moczymy we wrzątku około godziny, gotujemy do miękkości, wodą z grzybów zalewamy kapuste kiszoną, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebule kroimy w kostke, podsmażamy i wrzucamy do kapusty, grzyby siekamy i również dodamy do kapusty, całość gotujemy około 30 minut.
Na usmażone naleśniki układamy po 1 kotlecie schabowym, następnie farsz z kapusty i grzybów, całość zwijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej, podsmażamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak