Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z cielęciny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 0,5 kg
natka pietruszki 5 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z cielęciny

Do oliwy wsypać bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać. Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem na cienkie plastry, włożyć do marynaty i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie ułożyć na rozgrzanym grillu i obrumienić z obu stron. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.10.2013 09:45
już dawno nie jadłam
Motorek 22.08.2012 08:17
bardzo smaczne
Monika193
Monika193 08.01.2011 12:12
uwielbiam cielęcinkę
Iwona51
Iwona51 08.01.2011 00:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak