Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka zapiekana z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 4 sztuki
grube plastry szynki 4 sztuki
masło 4 łyżki
sos
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana kremówka 1 opakowanie
mąka 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka zapiekana z szynką

Kalarepki opłukać, obrać, pokroić w kostkę - połowę umieścić w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, przykryć pokrojoną w kostkę szynką i posypać natką. Na wierzch wyłożyć resztę kalarepy. Polać sosem przygotowanym z pozostałych składników starannie ze sobą wymieszanych. Piec w temp. 150 stopni około 35 minut - wyjąć, gdy kalarepka się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.10.2011 15:57
brzmi ciekawie
RenataZ-et 13.01.2011 15:50
Polecam przepis-robiłam niedawno i wyszło super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak