Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Terrine z twarogu z nowalijkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 80 dkg
śmietana 1,5 szklanki
rzodkiewka 1 pęczek
cebulki kilka sztuk
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
ogórki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Terrine z twarogu z nowalijkami

Twaróg rozgnieść ze śmietaną. Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przyprawić do smaku pieprzem. Formę do keksu wyłożyć przeźroczystą folią, wypełnić ją twarogiem, przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Przed podaniem wyjąć z formy i pokroić w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.10.2011 21:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak