Cannelloni

Cannelloni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielome np.inducze,wieprzowe

    500 g
  • pieczarki

    200 g
  • marchewka duża

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1 szt
  • sos pomidorowy

    500 ml
  • cannelloni

    1 opakowanie
  • cebula

    1 szt
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
  • majeranek otarty

    1/2 łyżeczki
  • żółty ser starty

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule, czosnek, pieczarki, marchew obrać drobno posiekać i podsmażyć na lekko podgrzanej na patelni oliwie z oliwek. Dodać mięso mielone i przyprawy smażyć przez 15-20 minut. Zdjąć z kuchenki, dodać jajko i sos pomidorowy tyle aby powstała jednolita masa. Rurki makaronowe napełnić farszem i w ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Wierz polać resztą sosu, posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku piekarniku w temp. 190stopni, przez 25-300minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

20.08.2013 17:37
smakowite jedzonko :)

Aneta41

20.01.2013 11:34
bardzo fajny przepis

zuzanna_z

16.05.2012 15:28
super

ZEWA

09.05.2012 10:20
pyszności

ZEWA

09.05.2012 10:20
pyszności

wojr63

16.03.2012 20:52
uwielbiam takie dania

aacaac

04.06.2011 07:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat