Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA BUDYNIOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 torebki
śmietana 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
jaja 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA BUDYNIOWA

Utrzeć żółtka z cukrem,wsypywać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać śmietanę.Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.Ciasto wyłożyć do foremki i piec ok.45 minut.Ciepłą babkę można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 17.10.2011 05:06
świetna
pigila
pigila 07.10.2011 05:34
super
iga2 22.07.2011 23:53
susperowa
Izabela28 29.06.2011 13:11
fajny, prosty przepis na pyszną babkę:)
magical66 25.06.2011 19:11
pyszności
Izabela28 15.06.2011 14:14
pyszna ta babka:)
ziutula
ziutula 14.05.2011 17:18
pyszne słodkości....
Ewelina38 06.05.2011 06:45
wymiękam, cukrzyk ze mnie i już mam takiego smaka, że chyba się nie oprę i po drodze jaką cukiernię odwiedzę, a ta babeczka....... mniam mniam :)))
basia70 17.03.2011 10:05
pyszna
MAR3STA 22.01.2011 15:49
muszę wypróbować;)
jolaxa1 15.01.2011 16:46
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak