Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jałowcowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jałowcowy

Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać 2 szklankami wody, dodać jałowiec, bulionetkę i oliwę, dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie przecedzić przez sito, warzywa przetrzeć. Do sosu wlać wino, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 30.11.2013 23:29
brzmi ciekawie
IlonaAlbertos 28.09.2013 21:38
Ciekawy pomysł na sos.
olkaaa 08.05.2012 07:43
jeszcze nie próbowałam
Renataj 08.01.2012 00:04
Pewnie pysznie by smakował z mięsem z dziczyzny
Monika193
Monika193 25.01.2011 00:23
uwielbiam sosiki
Margo1 23.01.2011 19:46
kiedyś zrobiłam do mięska i nawet mi skakował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak