Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe koreczki imprezowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe 16 szt.
ogórki gruntowe 4 szt.
szynka 20 dag
masło do posmarowania
zioła do dekoracji
sól do smaku
chleb 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe koreczki imprezowe

Warzywa umyć. Kromki chleba posmarować cienko masłem, pokroić na kawałki. Plastry szynki pokroić w kawałki pasujące do powierzchni kromeczek. Ogórki pokroić w grubsze plasterki. Pomidorki nabijać w całości na patyczki, a nieco większe przekroić na pół.

Kolejność nabijania na wykałaczki taka jak na załączonym obrazku;)

Ozdobić listkami oregano lub bazylii. Oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak