Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 250 gram
pomidory 1 kg
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek ząbki 3
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pomidorami

Ryż umyć pod bieżącą wodą i osączyć na sicie. Pomidory pozbawić skórek, pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oliwy, dodać pomidory, posiekaną natkę pietruszki i przepuszczony przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić około 10 minut. Do powstałej masy dolać zimną wodę i wsypać odsączony ryż. Wszsytko wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut(aż ryż zmiękknie i wchłonie wodę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak