Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami, pomidorami i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
cebula 2 sztuki
pieczarki 400 gram
boczek wędzony 100 gram
pomidory 4 sztuki
olej
natka pietruszki do dekoracji
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami, pomidorami i boczkiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki, posolić i poddusić je. Co jakiś czas dolewać trochę bulionu. Pomidory obrać ze skórek i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na innej patelni. Do pieczarek dodać pomidory, boczek i wlać resztę bulionu(jeżeli pozostał). Wszystko zagotować. Gorący ryż wymieszać z warzywami, przed podaniem posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak