Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec swojski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
wędzony boczek 30 (tłusty)
jabłko kwaśne 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec swojski

Słoninę i boczek pokroić w kosteczkę. Przełożyć do garnka. Wytapiać aż powstaną skwarki. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć aż nabierze złotego koloru. Następnie dodać drobno pokrojone jabłko, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, sól i pieprz. Smażyć jeszcze ok. 3 minut. Przelać do kamionkowego naczynia i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.01.2011 18:59
Do tego kawałek chleba i jest pyszne śniadanko lub kolacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak