Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pokrzywowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode liście pokrzywy 0.5 kg
masło 1 łyżka
rosół 1 litr
żółtko jajek 2 sztuki
mąka odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pokrzywowa

Umyte i oczyszczone pokrzywy ugotować w osolonej wodzie. Odlać. Przelać zimną wodą, odcedzić i posiekać. Łyżkę masła rozpuścić w płaskim rondlu, włożyć pokrzywę i poddusić. Gorącym rosołem przefasować uduszoną pokrzywę, zaciągnąć odrobiną mąki oraz rozbitymi dwoma żółtkami. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak