Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie orzechowym z rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 2 garście
rzeżucha 3/4 szklanki
bulion warzywny 1 kostka
olej do smaku
sól do smaku
chleb 1 kromka
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie orzechowym z rzeżuchą

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Rzeżuchę, orzechy, chleb oraz kromkę chleba umieścić w blenderze i zmiksować bardzo drobno. W szklance wody rozpuścić bulion warzywny dodać do zmiksowanych produktów i doprawić do smaku. Na talerz nałożyć makaron i polać bulionem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.10.2013 10:03
jeszcze takiego nie jadłam
RenataZ-et 24.04.2013 21:16
ciekawe połączenie :)
Barbara/zuza22_85 21.01.2012 10:03
fajny przepis
marchewka 20.09.2011 23:42
mmm... jestem ciekawa jak smakuje
MAR3STA 13.01.2011 19:57
fajny zestaw;)
MAR3STA 13.01.2011 19:57
fajny zestaw;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak