Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w sosie majonezowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
majonez 3 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w sosie majonezowym

Obrane bakłażany pokroić w ćwiartki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ostudzone bakłażany drobno posiekać, połączyć z majonezem, dodać utarte jabłko, skropić sokiem z cytryny, wsypać posiekaną pietruszkę, wymieszać. Przyprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.01.2012 20:36
extra
Iwona51
Iwona51 03.11.2011 10:33
super
mehia 26.03.2011 16:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak