Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z pomidorów, fasoli i jaj

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 garście
pomidory 4 szt.
jajko ugotowane na twardo 5 szt.
majonez 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
pietruszka zielona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z pomidorów, fasoli i jaj

Fasolę ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, pokroić na 3-centymetrowe kawałki i wsypać do miski. Polać grubą warstwą ketchupu.

Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać. Ostudzone jajka pokroić w kostkę i ułożyć jako kolejną warstwę w misce. Jajka posmarować grubą warstwą majonezu.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę i odsączyć z soku na sitku, następnie ułożyć na majonezie.

Na wierzch posypać pokrojonym w kostkę szczypiorkiem lub ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.06.2011 21:45
fajna
FAFIK 06.04.2011 21:02
Ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak