Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 2 l
fasola Jaś 25 dag
buraki czerwone 1 szt
wędzony boczek
ziemniak 2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa

Fasolę moczyć przez całą noc. ziemniaki i buraka obrać, umyć i pokroić w kostkę, zalać wywarem. Dodać fasolę oraz kaszę, gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Na patelni zarumienić mąkę, dodać do niej masło, zasmażkę rozprowadzić w zupie, dodać ziele angielskie. Boczek pokroić na kawałki, podsmażyć na patelni wraz z posiekanym czosnkiem, dodać do zupy, doprawić solą i papryką, gotować kolejne 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 14.01.2011 06:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak