Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ptysie 12 sztuk średniej wielkości
jagody 300 gram
śmietana kremówka 400 ml
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietan fix 2 opakowania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie jagodowe

Ptysie przekroić na pół. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem na puszystą masę. Jagody umyć i osączyć. Połowę jagód wsypać do blendera i zmiksować, następnie połączyć je z ubitą smietaną. Przygotowanym kremem faszerować ptysie, na wierzchu posypując resztą swieżych jagód. Wszystkie ptysie przykryć odciętymi wierzchami. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak