Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka świńskie uszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 gram
cukier brązowy do smaku
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka świńskie uszka

Stolnicę (blat kuchenny) posypać odrobiną cukru. Ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20 x 30 cm. Dłuższe boki ciasta zawinąć do środka, ciasto posypać brązowym cukrem do smaku. Następnie ciasto przykryć,np. folią i wstawić do lodówki na około pół godziny. Po wyjęciu pokroić na mniejsze kawałki o szerokości około 0,5 cm. Ciasteczka wykładać na blachę wcześniej skropioną zimną wodą, w dość dużych odstępach, aby podczas pieczenia ciasteczka nie połączyły się ze sobą. Piec w 220 C około 10 minut. Powyższe ciasteczka można podawać z bitą śmietaną, czy świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 23.06.2011 14:24
Niesamowita nazwa :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak