Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po polsku - na kwaśno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 60 - 80 dag
czosnek 3 - 4 ząbki
sezam 2 łyżki
sok z cytryny 4-5 łyżek
natka pietruszki 3-4 gałązki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po polsku - na kwaśno

Fasolkę oczyścić, pokroić na około 3 centymetrowe kawałki i ugotować w osolonym wrzątku.
Odcedzić i wystudzić.
Sezam lekko przeprażyć na 1/2 łyżeczki oliwy lub oleju.
W osobnym naczyniu wymieszać pozostały olej, sok z cytryny i sok ze zmiażdżonego czosnku.
Polać tak przygotowanym sosem wyłożoną do salaterki fasolkę i dodać sezam. Wymieszać.
Dekorować zielonymi gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak