Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
wino czerwone 1 szklanka
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
woda 1 szklanka
Goździki całe Prymat 6 szt
śliwki suszone 5 dag
jabłko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona duszona

Kapustę poszatkować, obsmażyć na patelni na maśle, przełożyć do rondelka. Wlać wino i wodę. Cebulkę przekroić, powbijać w nią goździki, włożyć do kapusty. Dodać sól i pieprz, przykryć i gotować ok 15 minut. Jabłka pokroić na małe kawałki, śliwki na ćwiartki, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Następnie wyjąć cebulę z goździkami. Kapustę przyprawić do smaku. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.12.2012 22:38
smaczna
Łukasz15 09.10.2012 18:56
bardzo dobra
zuzanna_z 16.07.2012 11:24
super kapucha
natii3624 16.04.2012 21:27
super :)
Rybciia 24.03.2012 19:00
dla mnie też :-)
mehia 27.01.2011 13:32
dla mnie bomba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak