Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
pieczarki 50 dag
jaja 10 szt
pęczek natki pietruszki 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
masło 10 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane jajka

Jajka ugotować na twardo, przepołowić w skorupkach. Wybrać jajka ze skorupek i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, posiekać i smażyć na 4 łyżkach masła, dodać starte pieczarki i posiekaną natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty. Dodać jajka i wszystko wymieszać. Masą wypełnić skorupki, na wierzch posypać bułkę tartą. Smażyć je na maśle tak, by skorupki były na górze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 13.01.2011 20:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak