Tradycyjne kotlety mielone

Tradycyjne kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mięso mielone np. wieprzowe, drobiowe

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • pieprz biały mielony

    1/2 łyżeczki
  • bułka tarta

    2-3 łyżki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego, dodajemy drobno posiekaną cebulę, wyciśnięte ząbki czosnku, jajko, musztardę, sól, pieprz, majeranek, bułkę tartą. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

22.05.2012 10:32
lubię mielone;)

angelika14

16.02.2012 15:09
pycha

Iwusia

11.07.2011 22:43
najlepsze takie

noculos

24.06.2010 22:14
smak prawdziwej kuchni!

Pyza

24.05.2010 08:53
Rewelacja polecam ale ty masz zdjęć w swoich przepisach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat